SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Omgeving

Ontdekken en Ontspannen

Onze locatie en de omgeving

Binnen en buiten de oude muren van de Orangerie
Normandie, Frankrijk

De Orangerie was vroeger een onderdeel van het Chateau van La Foret-Auvray, nu onze fijne buren. Het terrein van de Orangerie biedt meer dan 7000 m2 tuin; hier kan je

  • badmintonnen
  • zonnen
  • voetballen
  • barbecueën

De kinderen kunnen spelen naar hartenlust. De hele tuin is omringd met een stenen muur.

De Orangerie is gelegen in Zwitsers Normandië of ‘Montagnes de Normandie’, in een prachtig dal vlakbij de rivier de Orne. Geniet van het moois dat Normandië te bieden heeft; van wandel- en fietsroutes tot wateractiviteiten in het nabijgelegen meer.

ACTIEF & BISTRO

In de directe omgeving vertrekken 2 wandelpaden van 7 en 13 kilometer. En op 5 minuten rijden afstand liggen Les Roches d’Oetre, een prachtig natuurgebied met meerdere wandel en fietspaden, een klimbos, pony-rijden en fijne bistro (ik ben gek op de pizza’s) en het Office de Tourisme.

 

STRAND & HISTORIE

De stranden van D-Day zijn heel goed te bezoeken tijdens een dagtrip. In de Orangerie is veel materiaal beschikbaar om de perfecte route uit te stippelen.  

Ook Bayeux met het wereldberoemde eerste stripverhaal/wandkleed is heel goed vanaf de Orangerie te bezoeken. 

WATERSPORT & LOKALE VERSNAPERING

Op een kleine 10 minuten afstand ligt het Lac de Rabodanges waar allerhande watersporten worden beoefend. Ga op de terugweg eens naar de K-Rabo (lekrabo,fr) voor een lokale versnapering.

 

BOODSCHAPPEN

De dichtstbijzijnde kleine supermarkten zijn in Putanges le Lac en in St. Honorine. 

Andere opties zijn Flers of Argentan, elk op ongeveer een half uur. En voor het echte shoppen kun je naar Caen gaan, op ongeveer 3 kwartier afstand.  

PICNIC AAN HET MEER

Op een half uurtje rijden ligt het meer van Ferte-Macé, een heerlijke plek voor een picnic.

 

RIDDERS & KASTELEN

Niet ver van de Orangerie, op ongeveer een kwartier rijden ligt Falaise, met het kasteel van Willem de Veroveraar, een echte aanrader.

In Falaise zijn ook supermarkten, patisserieën, slagers en allerlei andere winkels.

to-topto-top