SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Huisregels

Samen met de gasten, de buren en de dieren

Rekening houden met elkaar

Wist je dat? Over mij, de buren en de moestuin
Normandie, Frankrijk

Ik, Annelies, woon en werk bij de Orangerie om de plek te delen. Daarom doe ik er alles aan er een mooie plek van de maken. Samen met een tuinarchitect, Anne Flora, werk ik aan het nog mooier maken van de tuin. Zo maken we borders om de terrassen om omringd door bloemen van de borrel te kunnen genieten. En denken we na over een eetbare haagboog.

Denken in mogelijkheden

Dat probeer ik zo veel mogelijk te doen, denken in mogelijkheden. Maar er zijn wel enkele regels.

Een belangrijke daarvan is dat het terrein van de buren, van de buren is. Dus het chateau en de omringde tuin mogen helaas niet bezocht worden.  

Met mijn hele fijne buren heb ik afgesproken dat mijn gasten muziek mogen draaien en geluid mogen maken, maar dat als de buren daar last van hebben ze mij dat onmiddellijk zullen laten weten en dat de geluidshinder dan meteen zal worden weggenomen. Let wel, het woonhuis van de buren ligt ongeveer 200 meter van de gîte. 

Gebruik maken van de moestuin
Een belangrijk onderdeel van de tuin van de Orangerie is de moestuin. Als ik kook, dan probeer ik altijd iets te gebruiken dat uit eigen tuin komt. Door de grootte van de groepen, en de grootte van de moestuin, is het niet mogelijk om alle groenten uit de moestuin te laten komen. Maar wat ik heb deel ik graag, vraag me er gerust naar. Zeker de kruiden staan er om gebruikt te worden, dat mag zonder het te vragen. Ook de aardbeien smeken erom geproefd te worden!  

Huisregels kort en krachtig
Water, brandhout, stookolie

De olieverwarming is inbegrepen in de prijs van uw verblijf voor boekingen tussen 1 oktober en 30 april. De verwarmingsuren worden aangepast aan de weersomstandigheden en temperatuur. Tenzij anders vermeld, is het niet inbegrepen of voorzien dat het nodig is tijdens een zomerboeking tussen 1 mei en 30 september.

Hout voor gebruik in de houtkachel is aanwezig, vooral voor de koudere maanden. Dit hout is alleen bedoeld voor gebruik in de houtkachel en vuurschaal niet voor gebruik in de barbecues. Kampvuren zijn ten strengste verboden en op bepaalde tijden van het jaar absoluut tegen de wet in Frankrijk vanwege het brandgevaar de hele zomer. Wij zullen u hiervan op de hoogte brengen als dit tijdens uw verblijf van toepassing is.

L’Orangerie heeft een gedoseerde watervoorziening en u wordt gevraagd om niet overmatig water te verspillen. L’Orangerie heeft 3 grote warmwatertanks met in totaal 750 liter water, die ’s nachts worden verwarmd voor gebruik de volgende dag. Gasten worden verzocht de water- en warmwatervoorzieningen redelijk te gebruiken. De plaatselijke watervoorziening is prima om te drinken.

Toiletten en sceptic tanks

De accommodatie maakt gebruik van een septic tank, aangezien er geen hoofdriolering beschikbaar is op het platteland. Er mogen alleen schoonmaakproducten worden gebruikt die veilig zijn voor gebruik met een septic tank – dit omvat het niet gebruiken van sommige bleekmiddelen en antibacteriële sprays in de keuken en badkamers, aangezien overmatig gebruik van de verkeerde producten de goede insecten in de septic tank bij de bodem van de tuin, en het zal niet meer efficiënt functioneren.

Twee van de toiletten gebruiken versnijders. Het systeem is erg effectief; het werkt echter niet als er onjuist materiaal wordt doorgespoeld. Spoel niets anders door dan toiletpapier. Vrouwelijke hygiëneproducten of natte doekjes mogen nooit worden doorgespoeld. Als blijkt dat vrouwelijke hygiëneproducten of andere ongepaste materie is doorgespoeld en het versnijder-systeem verstopt raakt, kan u in rekening gebracht worden voor de tijd die nodig is om de blokkering op te heffen (gewoonlijk 2 uur), inclusief in extreme gevallen de kosten die voortkomen uit het betrekken van lokale loodgietersdiensten. Als u denkt dat u zich heeft vergist en iets hebt doorgespoeld dat ongepast is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de eigenaar, zodat het indien nodig onmiddellijk kan worden verholpen en om problemen en schade aan het apparaat te voorkomen.

Roken

Roken is niet toegestaan in het huis. Als u in de tuinen rookt, laat dan geen sigarettenpeuken achter op het terrein – er is een zandpot beschikbaar voor gebruik buiten de keukendeur.

Schoonmaak en gebruik

Gasten dienen het pand en de tuinen achter te laten in dezelfde schone en opgeruimde staat waarin ze het bij aankomst aantroffen. Als de woning niet in goede staat wordt achtergelaten, worden hiervoor kosten in rekening gebracht.

Er wordt van u verwacht dat u het huis gebruikt voor vakantie of zakelijke bijeenkomst tijdens de geboekte periode voor persoonlijke groepsleden, zoals voor aankomst aan de eigenaar is gemeld. Gasten dienen het pand, het meubilair, de inventaris en het toebehoren in een zo goed mogelijke staat van onderhoud en staat te houden als bij aanvang van de verhuur.

Gasten krijgen in eerste instantie 2 sets sleutels. Voor verloren sleutels wordt € 25, – per set in rekening gebracht. In geval van nood zijn er reservesets verkrijgbaar bij de cottage. U wordt verzocht het pand op slot te doen terwijl niemand aanwezig is, en de ramen beneden te sluiten.

Risico

Gasten die in de accommodatie verblijven, doen dit op eigen risico. Boven heeft het huis, zoals de meeste oude huizen, enkele lage deuropeningen en balken en ongelijke vloeren. Gasten groter dan 5’6 ” /1m78 worden geacht voorzichtig te zijn met sommige balken. Eventuele problemen moeten zo snel mogelijk aan de eigenaren worden gemeld.

Dieren & Beessies

De Franse campagne, het platteland: dat betekent dat er een hoop dieren zijn. Huisdieren en dieren die we liever niet in huis hebben. En daar moet enige rekening mee gehouden worden. De hond van de buren loopt los en soms op het terrein van de Orangerie. Als dat een probleem is: laat het alsjeblieft weten.  

Mijn kat, Zorro, woont hier ook. Hij ziet er jong uit, maar het is al een oud baasje, hij wordt het liefst met rust gelaten.  

De dieren die we liever niet in huis hebben, ja, helaas, die zijn er ook. Zoals muisjes, mieren en vliegen. Hou daar rekening mee met het opbergen van eten. Dan proberen we ze zo veel mogelijk buiten de deur te houden.  

 

Disclaimer

Gasten gaan ermee akkoord de volledige en exclusieve verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid en het gedrag van henzelf en alle andere leden van hun gezelschap en alle aansprakelijkheid uit te sluiten voor enig letsel, verlies of schade, op welke manier dan ook, jegens de eigenaar, voor zover hetzelfde kan bij wet worden uitgesloten. In geval van overtreding van de bovenstaande voorwaarden, zijn de gasten aansprakelijk om de eigenaar te vergoeden voor enig verlies of enige schade, op welke manier dan ook geleden. In het geval van een klacht over de verhuur, dienen gasten de eigenaren hiervan binnen 24 uur op de hoogte te stellen en deze in ieder geval binnen 7 dagen na de datum van beëindiging van de verhuur schriftelijk te bevestigen. Er is geen enkele aansprakelijkheid voor de eigenaar van het onroerend goed zonder een dergelijke schriftelijke kennisgeving.

De in dit document genoemde zaken zijn niet volledig. Elke fout of weglating in dit document maakt de rest van het document niet ongeldig.

Afspraken omtrent honden

Ik begrijp heel goed dat onze huisdieren als onderdeel van het gezin graag mee gaan op vakantie. Dat willen we graag mogelijk maken bij de Orangerie.

Maximaal 2 honden

Er mogen tot maximaal 2 honden meegenomen worden, tegen een kleine meerprijs. 

Hondenkit

En is een ‘honden-kit’ beschikbaar in de Orangerie met plastic zakjes en een grondpen met een lange lijn, oude handdoeken voor als de hond nat geworden is en een aantal speeltjes dat geschikt is voor de hond. (De rest van de ballen en frisbies zijn alleen voor de kinderen) 

Binnen

De honden mogen in de gemeenschappelijke ruimtes komen, maar niet in de slaapkamers. De baasjes van de honden zorgen dus voor een goede slaapplaats voor de hond. De hond mag niet op de banken. Dit betekent dat als de hond,0 als hij alleen is, toch op de bank zou springen er moet worden gezorgd voor een bench, of dat de hond in de keuken of eetkamer slaapt.  

Buiten

De hond mag vrij lopen in de tuin, maar wel onder toezicht en op verantwoordelijkheid van de baasjes. Eventuele ‘cadeautjes’ die door de hond in de tuin worden achtergelaten worden direct opgeruimd.  

Jouw hond & ander dieren

De hond van de buren loopt los. Deze komt soms ook in de tuin van de Orangerie. Daarom is het zo belangrijk dat er toezicht wordt gehouden op de hond. Ook zijn er bij de buren loslopende ganzen en hebben zij een paard. 

Ik heb een kat die niet los buiten komt, maar wel een buitenruimte heeft waar hij veilig in buiten kan zitten. Hij is niet erg gewend aan honden. 

Als uw hond met deze omstandigheden niet goed om kan gaan, dan vraag ik u vriendelijk om uw hond niet mee te nemen naar de Orangerie. 

to-topto-top