SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Frans leren in Normandië

Met Céline en Anderske

Taal, gastronomie, natuur & cultuur

Frans leren? Dat doe je in Frankrijk!

In een 5-daags programma komen taal, cultuur, natuur en gastronomie bij elkaar en vormen de rode draad van de cursus Frans.

Wat kunt u verwachten ?

• 2 docenten Frans van Nederlandse en Franse nationaliteit
20 lesuren in groepsverband
1 uur privéles
elke dag een bezoekje aan een cultureel erfgoed
volpension
met Franse maaltijden
verblijf in de authentieke l’Orangerie in Normandië
lessen volgens het Europees Referentie Kader (ERK) voor talen

Elke dag staan er uitstapjes op het programma. Daar kunnen we dan meteen onze nieuwe taalvaardigheden uitproberen!

We logeren in de Orangerie van een oud kasteeltje in La Forêt-Auvray. Een prachtige, rustige plek waar alle ruimte is voor de lessen en ontspanning.

De activiteiten sluiten naadloos aan bij het lesprogramma.

Zo zal de les over het lidwoord (du, de la, des, le, la) vooraf gaan aan een bezoekje aan de markt en kan de les over Franse beleefdheidsvormen direct toegepast worden bij een lunch in Bayeux. Het kasteel van Willem de Veroveraar is de perfecte activiteit om de les over de verleden tijd in praktijk te brengen.

Samen koken in het Frans hoort natuurlijk ook in het programma. Op de laatste avond bereiden we met de hele groep een feestmaal.

 • 21 juli tot 26 juli 2024
  niveau A1/A2 – beginners

 

 • 27 juli tot 1 augustus 2024
  niveau A2/B1 – gevorderde beginners
Frans leren? Dat doe je in Frankrijk!
Wil je meer weten?
Zonsondergang in tuin retraite vakantiehuis L'Orangerie Normandië met op de voorgrond bloeiende lavendel

DE LESSEN

We komen samen in de Orangerie, een plek waar we ons onderdompelen in alles wat Normandië te bieden heeft. Zo veel mogelijk in het Frans natuurlijk. De lessen worden gegeven volgens de ERK lesniveaus.

De beide docenten verzorgen per dag twee blokken van 2 uur intensieve les: klassikale les afgewisseld met les in kleine groepjes. Daarin leert u alles wat u nodig heeft voor een goede basis van de Franse taal. De docenten Céline en Anderske stellen een lesprogramma samen, aangepast aan het niveau van de groep en de activiteiten.

In deze week krijgt u ook één uur privéles, zodat u die zaken kunt bespreken waar u tegenaan loopt of om uw uitspraak te kunnen perfectioneren (<<ik worstel nog steeds de juiste uitspraak -tion niet uitspreken als – sjon>>). Maatwerk dus.

Nieuwsgierig geworden?
NEEM CONTACT MET ONS OP

BEGINNEN MET FRANS LEREN

In de periode van 21 juli tot 26 juli 2024 vinden de lessen voor het beginners (A1/A2) niveau plaats. U leert eenvoudige begrippen in de wereld om u heen te beschrijven: wie u bent en wat u ziet.

Na deze cursus kent u voldoende Frans om met uw directe omgeving over alledaagse thema’s eenvoudig te communiceren. U kunt korte gesprekken voeren.

Kortom, u leert u in alledaagse situaties uit de voeten te kunnen en een leuke interactie te creëren met Fransen.

We willen graag van te voren met u spreken om samen het beste niveau te bepalen.

Ben je benieuwd naar het lesprogramma voor beginners?
Vraag het hier op

GEVORDERDE BEGINNERS

In de periode van 27 juli tot 1 augustus geven we lessen op het niveau voor gevorderde beginners (A2/B1).

U kunt al een beetje over algemene zaken praten. Bijvoorbeeld waar u vandaan komt en wat u leuk vindt om te doen. In de cursus leert u zich beter uitdrukken over uzelf en de wereld om u heen en zeggen wat u vindt en ervaart.

We zullen niet alleen aandacht besteden aan het begrijpen van ‘familiair’ Frans maar ook de beleefdheidsvormen uitgebreid bespreken.

We nemen met iedereen contact op voor de aanvang van de cursussen om het juiste niveau vast te stellen. Zo weet u zeker dat u in de juiste groep terecht komt voor een optimaal resultaat.

Ben je benieuwd naar dit lesprogramma?
Vraag het hier op
DE DOCENTEN

Céline en Anderske nemen je in 5 dagen mee in de taal en cultuur van Frankrijk. Zij weten als geen ander hoe het is om in een vreemd land in een vreemde taal je weg te vinden. Céline is namelijk een Française die jaren in Amsterdam gewoond en gewerkt heeft en Anderske is een Nederlandse die in Toulouse woont en werkt.

Céline
celine pro 2

Gepassioneerd door mijn moedertaal en sinds mijn verblijf in Nederland, weet ik wat het betekent om een vreemde taal te leren en te integreren in een andere cultuur.

Ik heb mijn hele jeugd in de regio van Lille gewoond. Mijn ouders zijn beiden Frans en komen ook uit deze “Chti” regio .

Ik besloot Nederlands te gaan studeren aan de Universiteit van Lille om beter te kunnen communiceren  met een deel van mijn familie in Vlaams België. Na een jaar als Erasmus studente op de Vrije Universiteit in Amsterdam, heb ik mijn Tweedegraads docentendiploma gehaald en 13 jaar van mijn leven als lerares Frans in Amsterdam gewoond (ik gaf les bij de Volksuniversiteit, UvA Talen, bij het Eerste Nederlandse Talenpracticum, en als privé docent bij mensen thuis). Ik ben vervolgens naar Zuid-Frankrijk gegaan zoals veel mensen doen voor de liefde en voor makkelijkere levensomstandigheden, en ben doorgegaan met het geven van Franse lessen.

Anderske
Ik3 (1)

In 2012 leerde ik Toulouse kennen als Erasmusstudent en au-pair. Als net afgestudeerde docent Frans besloot ik toch nog iets langer in Toulouse te blijven.

Ik begon Nederlandse les te geven, zette de vereniging/talenschool PRAATJE op en begon na meerdere banen in het bedrijfsleven als freelance docent Nederlands en Frans. Inmiddels 10 jaar verder heb ik mijn vereniging verder uitgebouwd, geef ik voltijd Frans en Nederlandse lessen, onder andere bij de FANF, op de Universiteit van Toulouse en werk ik samen met taalscholen over de hele wereld.

DE EXCURSIES

Om zoveel mogelijk mee te krijgen van de Franse cultuur en natuur gaan we er elke dag op uit! Voor ieder wat wils bij deze uitstapjes, want we gaan naar de markt, naar het kleine plaatsje Falaise, naar de toeristische trekpleister Bayeux en we trekken de natuur in bij klifformatie Roche d’Oëtre.

Markt Saint-Pierre-sur-Dives

Een prachtig stadje met een indrukwekkende markt. De oude markthallen vormen een prachtig decor voor de markt die elke maandag plaatsvindt. Alle soorten groenten en fruit worden hier aangeboden. Hier krijgt u uitgebreid de mogelijkheid uw bestelling in correct Frans te doen en wellicht een praatje te maken met de verkoper.

Bayeux

Bayeux is wereldberoemd om het oudste ‘stripverhaal’ ter wereld. Het wandkleed uit de elfde eeuw vertelt het verhaal van de slag om Hastings. Het is indrukwekkend om het verhaal uitgebeeld te zien en vooral te bedenken dat dit al zo lang bewaard is gebleven. Naast het wandkleed heeft Bayeux ook een prachtige kathedraal en een heerlijke Franse sfeer.
Voorafgaand aan dit bezoek zult u al onderzoek gedaan hebben naar het verhaal op het tapijt en zullen we een ‘visite guidée’ in het Frans volgen.

Falaise

De geboorteplaats van Willem de Veroveraar bekend om de verovering van Engeland en afgebeeld op het tapijt van Bayeux. Zijn kasteel geeft een goed beeld van hoe er vroeger geleefd werd in Falaise. Ook in de Tweede Wereldoorlog werd er in Falaise gevochten, dat kun je bekijken in het museum naast het kasteel. Een drankje op het plein de la Belle Croix maakt een bezoek aan Falaise compleet.
Naar aanleiding van dit bezoek leren we de voltooid verleden tijd te gebruiken en bespreken we de geschiedenis van dit stadje.

Roche d’Oëtre

Een prachtig natuurgebied op een steenworp afstand van de Orangerie. Verbaas je over de diepte van de kliffen en maak een wandeling naar de oever van de rivier de Rouvre. Dit bezoek leert u in het Frans het weer en landschappen te beschrijven. Ook uw eigen ervaringen beschrijven en emoties beschrijven komen hier aan bod.

Zin om mee te gaan?
Neem hier contact met ons op

DE LOCATIE

We verblijven in de Orangerie. Een prachtige locatie in la Suisse Normande waar we de ruimte hebben om als groep samen te leren én vakantie te vieren. Er is een grote woonkamer, aparte keuken en aparte eetzaal, waardoor we we elkaar niet in de weg lopen. In de grote tuin kun je bijna verdwalen en hopelijk aardbeitjes plukken in de ‘potager’.

Er zijn 5 slaapkamers met elk een eigen badkamer en er is een aparte studio. De indeling van de slaapkamers kun je hieronder zien. De studio heeft een eigen voordeur, slaapkamer, wasruimte en kleine keuken.

De Orangerie ligt naast het château van La Fôret-Auvray, vlakbij natuurgebied La Roche d’Oëtre. Met de auto is het 20 minuten van Falaise, 45 minuten van Caen. Met de trein op 2,5 uur van Parijs en maar 650 kilometer van Utrecht.

U kunt er heel goed voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen. U kunt met de trein naar het station van Argentan. Als u dit bij de boeking laat weten dan zorgen we voor vervoer naar de Orangerie. Houd er rekening mee dat de lessen in een afgelegen plaats worden gegeven.

We zullen samen naar de excursies reizen en rekenen er op dat het geen probleem zal zijn om te car-poolen.

Wil je meer weten?
Neem hier contact met ons op

ANNELIES

Als gastvrouw van de Orangerie heet ik u van harte welkom in deze prachtige omgeving. Ik woon hier al 2 jaar met veel plezier. Mijn doel is simpelweg om deze mooie plek te delen met zoveel mogelijk mensen.

Ik vind het belangrijk om een ontspannen sfeer te creëren, zodat u zich thuis kunt voelen. Het geeft me voldoening om mijn gasten te zien genieten van een maaltijd die ik met zorg heb bereid. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten en met u te delen in alles wat de Orangerie te bieden heeft!

DE PRIJZEN

De prijzen zijn per persoon (taalcursussen en vol pension)

 • Eenpersoonskamer:      €900
 • Twee persoonskamer:   €850
 • Drie persoonskamer:     €800
 • Studio:                              €900 
Huisregels van de Orangerie

Alles kan en alles mag in de Orangerie, maar er zijn wel enkele regels. Door deel te nemen aan de taalcursus beloof je je aan deze regels te houden.


Inbegrepen

Bij deze cursus is het volgende inbegrepen:

 • De lessen zoals hierboven beschreven
 • 5 overnachtingen in de Orangerie
 • De maaltijden behalve de lunch in St. Pierre sur Dives en Bayeux
 • De entree van het kasteel van Falaise en het museum in Bayeux

Niet inbegrepen

Enkele zaken zijn niet inbegrepen:

 • De reis van en naar de Orangerie
 • De reis naar en van de excursiebestemmingen
 • Drankjes buiten de maaltijden
 • Andere uitgaven op eigen titel
ALGEMENE VOORWAARDEN

Voor de taalcursussen in juli 2024 gezamenlijk georganiseerd door l’Orangerie, Taalcentrum Praatje en Avec Céline.
Artikel 1: Definities
1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
A. Evenement: een cursus Frans dat wordt georganiseerd door de drie hierboven genoemde partijen, , hierna te noemen Organisator.
B. Deelnemer: de (natuurlijke) persoon, die zich op een door de Organisator toegelaten wijze heeft ingeschreven voor deelname aan een Evenement.
C. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de Deelnemer aan een evenement.
D. Organisator: L’Orangerie (Siret: 89297112800012), Taalpraatje, Frans met Céline
2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke Overeenkomst van elk evenement.
Artikel 2: Deelname
1. Deelname aan een Evenement is uitsluitend mogelijk voor een natuurlijke persoon
2. De Deelnemer mag aan een Evenement deelnemen indien hij het daartoe strekkende inschrijfformulier volledig, naar waarheid heeft ingevuld, indien het inschrijfgeld volledig is voldaan en indien de deelnemer akkoord is gegaan met deze algemene voorwaarden en huisregels van l’Orangerie . Door inschrijving verplicht de Deelnemer zich om de prijs van het Evenement tijdig te voldoen.
3. Het Evenement vermeldt wat is inbegrepen in de prijs van het Evenement. Het is mogelijk dat er een extra vergoeding van toepassing is voor specifieke diensten.
Artikel 3: In de plaats stelling
Het recht van deelname aan een Evenement is persoonlijk en niet overdraagbaar, tenzij de Organisator hiervoor per email toestemming aan de Deelnemer heeft gegeven. Aan deze toestemming kunnen voorwaarden worden verbonden, zoals het voldoen van administratie- of wijzigingskosten. Het is Deelnemer niet toegestaan om op internet een vervanger te zoeken of zijn deelname aan het Evenement te verkopen of op andere wijze op internet aan te bieden.
Artikel 4: Annuleren door de Organisator
1.In geval van annulering door de Organisator zal dit uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de Evenement worden gecommuniceerd per email aan de inschrijvers.

In geval van annulering door de Organisator zal het betaalde bedrag binnen drie dagen na de communicatie hiervan worden terugbetaald aan de inschrijvers.

2. Een besluit van de Organisator om het Evenement geen doorgang te laten vinden doet geen aansprakelijkheid ontstaan voor vergoeding van de door de Deelnemer gemaakte kosten, waaronder reis- en verblijfskosten.
Artikel 5: De annuleringskosten
Indien de Deelnemer annuleert dan zijn annuleringskosten van toepassing.
De annuleringskosten zijn forfaitair bepaald en afhankelijk van het tijdstip van annulering:
– Bij annulering tot 6 weken voor aanvang van het Evenement: 40% van de prijs van het Evenement (het aanbetalingsbedrag wordt niet geretourneerd);
– Bij annulering tot 14 dagen voor aanvang van het Evenement: 50% van de prijs van het Evenement;
– Bij annulering tot 8 dagen voor aanvang van het Evenement: 75% van de prijs van het Evenement;
– Bij annulering vanaf de 7de dag voor aanvang van het Evenement: 100% van de prijs van het Evenement;
– Bij annulering op de dag van aanvang van het Evenement of later: 100% van de prijs van het Evenement. Annulering dient altijd schriftelijk of per email te worden gemeld bij de Organisator. De dag dat deze schriftelijke of digitale annulering binnenkomt, geldt als de annuleringsdatum. Wanneer deze buiten kantooruren wordt gestuurd, geldt de eerstvolgende werkdag als annuleringsdatum. Mocht de Deelnemer een aanvullende reis- en of annuleringsverzekering willen boeken, dan kan de Deelnemer dit bij een verzekeraar naar keuze doen.
Artikel 6: Aansprakelijkheid
1. Deelname geschiedt voor eigen risico. De Organisator is niet aansprakelijk voor enige schade, hoe ook genaamd, die de Deelnemer mocht lijden als gevolg van de deelname, tenzij deze schade het directe gevolg is van aan de Organisator toe te rekenen opzet of grove schuld Deze uitsluiting van aansprakelijkheid geldt ook voor ernstige schadesoorten zoals alle mogelijke schadesoorten ten gevolge van (blijvend) letsel of overlijden.
2. Indien, ondanks het bepaalde in het eerste lid van dit artikel, aansprakelijkheid van de Organisator voor schade van de Deelnemer aangenomen moet worden, blijft de verplichting van de Organisator tot vergoeding van die schade beperkt tot ten hoogste het bedrag dat de verzekeraar van de Organisator ter zake van die schade uitkeert.
3. De Deelnemer dient afdoende verzekerd te zijn tegen het risico van schade die hij of een nabestaande mocht lijden ten gevolge van zijn overlijden, letsel of ziekte, veroorzaakt door zijn deelname aan het Evenement.
4. De Deelnemer vrijwaart de Organisator voor alle schade die derden mochten lijden als gevolg van een aan de Deelnemer toe te rekenen handelen of nalaten met betrekking tot de deelname aan een Evenement. De Deelnemer dient afdoende verzekerd te zijn tegen het risico van aansprakelijkheid voor bedoelde schade.
5. Betrokken derden of belanghebbenden van een Evenement zijn op dezelfde voet als de Organisator, uitgesloten van enige aansprakelijkheid.
6. Portretrecht
Deelnemer verleent bij voorbaat toestemming aan de Organisator voor openbaarmaking van tijdens of rond een Evenement gemaakte foto’s, video’s en ander beeldmateriaal in de ruimste van het woord, waarop de Deelnemer zichtbaar is. De Deelnemer kan per e-mail aangeven bezwaar te hebben tegen vermelde openbaarmaking. De Organisator houdt hiermee dan rekening.
7. Persoonsgegevens
De door de Deelnemer verstrekte persoonsgegevens worden door de Organisator opgenomen in een bestand. De Deelnemer verleent door het aangaan van de Overeenkomst toestemming aan de Organisator tot gebruik van de persoonsgegeven voor het verzenden van informatie aan de Deelnemer en voor het verstrekken van de persoonsgegevens aan derden ten behoeve van het verzenden van informatie omtrent haar evenementen aan de Deelnemer. Het is de Deelnemer te allen tijde toegestaan kosteloos schriftelijk of per e-mail aan te geven bezwaar te hebben tegen het verzenden van informatie door de Organisator of tegen het verstrekken van persoonsgegevens, waarna de Organisator dat verzenden respectievelijk dat verstrekken zal stop zetten.

to-topto-top