SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Salespagina om te kopiëren

Taal, natuur, eten & cultuur

Leer de Franse taal

Waardevol leren in de woonboerderij en genieten in prachtige tuin
Normandie, Frankrijk

We dompelen ons 5 dagen onder in de Franse taal, cultuur en natuurlijk de gastronomie.

 • Elke dag krijg je les van 2 docenten.
 • Céline en Anderkse geven 4 uur per dag les in 2 blokken.
  &
 • Je krijgt een uur privé les zodat je net even die puntjes op de i kunt zetten.

We maken uitstapjes naar authentieke Franse dorpjes. Kun je meteen je nieuwe vaardigheden testen!

We logeren in de Orangerie van een oud kasteeltje. In La Forêt- Auvray. Een prachtige, rustige plek waar alle ruimte is voor de lessen en voor ontspanning.
Annelies verzorgt de maaltijden.

Tussen de lessen door bezoeken bijvoorbeeld een markt – en oefenen de cijfers, hoe je netjes tomaatjes voor de salade van die avond besteld.

In Bayeux leren we de geschiedenis van Normandië en Engeland, en genieten we van de mooie stad. En in Falaise komen we Willem de Veroveraar weer tegen in het chateau. Een perfecte manier om de verleden tijd weer eens op te halen!

Op de laatste avond bereiden we samen het feestmaal en brengen we natuurlijk al onze geleerde lessen in de praktijk. Qui veux encore du vin??

 • 21 juli tot 26 juli 2024
  niveau A1/A2 – beginners

 

 • 27 juli tot 1 augustus 2024
  niveau A2/B1 – gevorderde beginners
Wil je meer weten?
Frans leren? Dat doe je in Frankrijk!
Zonsondergang in tuin retraite vakantiehuis L'Orangerie Normandië met op de voorgrond bloeiende lavendel

De lessen

De lessen worden gegeven volgens de ERK lesniveaus.

We komen samen in de Orangerie, een plek waar we ons samen onderdompelen in alles wat Normandië te bieden heeft. Zo veel mogelijk in het Frans natuurlijk.

In twee blokken hebben we 4 uur écht les. Daarin leren we alles wat we nodig hebben om een goede basis te leggen van de Franse taal. Soms ‘klassikaal’ – maar dat kan net zo goed op het gras in de tuin zijn, soms in kleinere groepjes. Reken maar dat Céline en Anderske weten hoe ze op een leuke en interessante manier deze prachtige taal kunnen aanleren.

En in deze week krijg je ook één uur prive les van Anderske of Céline. Zodat je net even die zaken kunt bespreken waar je altijd tegenaan loopt, of je uitspraak kunt perfectioneren. (ik worstel nog steeds met -tion niet uitspreken als – sjon) Maatwerk dus.

Nieuwsgierig geworden?

Beginnen met Frans leren

In de periode van 21 juli tot 26 juli 2024 zijn de lessen voor beginners of A1/A2 niveau. Je leert eenvoudige begrippen om de wereld om je heen te beschrijven: wie je bent en wat je ziet. De mensen waarmee je wilt communiceren moeten geduld hebben en langzaam praten en soms herhalen wat ze gezegd hebben.

Na deze cursus ken je voldoende Frans om met je directe omgeving over alledaagse thema’s eenvoudig te communiceren. Je kan kort en bondige gesprekken aangaan, maar je kan je nog niet echt spontaan uitdrukken.

Wij leggen de nadruk op — en —

Ben je benieuwd naar het lesprogramma voor beginners?
Vraag het hier op

Gevorderde beginners

In de periode van 27 juli tot 1 augustus geven we lessen op het niveau voor gevorderde beginners of A2/B1 niveau.

Je kunt al een beetje over algemene zaken praten. Bijvoorbeeld waar je vandaan komt en wat je leuk vindt om te doen. In de cursus leer je  je beter uitdrukken over jezelf en de wereld om je heen en zeggen wat je vindt en voelt. Je kan een gesprek voeren als er in simpel taalgebruik wordt gesproken.

Wij zullen extra letten op…

We nemen met iedereen contact op om het juiste niveau vast te stellen. Zo weet je zeker dat je in de juiste groep terecht komt en optimaal kunt leren.

Ben je benieuwd naar dit lesprogramma?
Vraag het hier op
DE DOCENTEN

Céline en Anderske nemen je in een paar dagen mee in de taal en cultuur van Frankrijk. Zij weten als geen ander hoe het is om in een vreemd land in een vreemde taal je weg te vinden. Céline is namelijk een Française die jaren in Amsterdam gewoond heeft. En Anderske is dan weer een Nederlandse die in Toulouse woont.

Ik wil graag meer weten
Céline
celine pro 2

Ik ben een Française uit Lille, ik heb mijn hele jeugd in de regio van de Chti’s doorgebracht. Om beter te communiceren met mijn stieffamilie aan de andere kant van de grens, ging ik Nederlands studeren aan de universiteit. Na 13 jaar wonen en werken in Amsterdam, was ik zo ingeburgerd dat ik de weg moest volgen van de tientallen Nederlanders die naar Zuid Frankrijk emigreren om in Toulouse te gaan wonen.

Betrokken, maar ook kritisch tegen de maatschappij, weet ik uit ervaring wat het betekent om een taal te leren.

Anderske
IMG-20240326-WA0001

In 2012 leerde ik Toulouse kennen als erasmusstudent en aupair. Met mijn diploma’s op zak (Culturele en Maatschappelijke Vorming en Lerarenopleiding Frans) besloot ik toch nog iets langer in Toulouse te blijven. Ik begon Nederlandse les te geven, zette de vereniging PRAATJE op en begon na meerdere banen in het bedrijfsleven als freelance docent Nederlands en Frans. Inmiddels 10 jaar verder heb ik mijn vereniging verder uitgebouwd, geef ik voltijd Frans en Nederlandse lessen en vind ik Frankrijk nog steeds een heerlijk land !

De locatie

We verblijven in de Orangerie. Een prachtige plek in la Suisse Normande waar we de ruimte hebben om als groep samen vakantie te vieren en te leren. Er is een grote woonkamer, aparte keuken en aparte eetzaal. Daardoor lopen we elkaar niet in de weg. In de ruimte tuin kun je bijna verdwalen. En hopelijk aardbeitjes plukken in de ‘potager’.

Er zijn 5 slaapkamers met elk een eigen badkamer en er is een aparte studio. De indeling van de slaapkamers kun je hieronder zien. De studio zit vast aan het huis van Annelies en heeft een eigen voordeur, slaapkamer, wasruimte en kleine keuken. Anderske en Céline slapen op de begane grond van de gite.

De Orangerie ligt naast het chateau van La Fôret-Auvray, vlakbij natuurgebied La Roche d’Oetre, 20 minuten van Falaise, 45 minuten van Caen. Op 2,5 uur van Parijs met de trein. En ongeveer 650 kilometer van Utrecht.

Je kunt er heel goed voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen. Je kunt met de trein naar het station van Argentan. Als je dit bij de boeking laat weten dan zorgen we voor vervoer naar de Orangerie.
Houd er rekening mee dat de lessen in een afgelegen plaats worden gegeven, je zult vervoer nodig hebben om naar de bakker, supermarkt of restaurant te gaan.

Wil je meer weten?
Neem hier contact met ons op

De prijzen

De prijzen zijn per persoon

 • Eenpersoonskamer: €900
 • Twee persoonskamer:  €850
 • Drie persoonskamer: €800
 • Studio: €900 
Direct boeken

De excursies

Om zoveel mogelijk mee te krijgen van de Franse cultuur en natuur gaan we er elke dag op uit! Voor ieder wat wils op deze reis, want we gaan naar de markt, naar het kleine plaatsje Falaise, naar toeristische trekpleister Bayeux en we trekken de natuur in bij klifformatie Roche d’Oetre.

Markt St Pierre sur Dives

Een prachtig stadje, St Pierre, met een formidabele regiomarkt. De oude markthallen vormen een prachtig decor voor de markt die elke maandag wordt gehouden. Alle soorten groenten en fruit worden hier aangeboden. Het is een lust voor het oog.

Bayeux

Bayeux is wereldberoemd om het oudste ‘stripverhaal’ ter wereld. Het wandkleed uit de elfde eeuw vertelt het verhaal van de slag om Hastings. Het is indrukwekkend om het verhaal te zien, en vooral om te bedenken dat dit al zo lang bewaard is gebleven. Naast het wandkleed heeft Bayeux ook een prachtige kathedraal en een heerlijk Franse sfeer.

Falaise

De geboorteplaats van Willem de Veroveraar (Ja, die van de Slag om Hastings) Het kasteel, of het oude fort geeft een goed beeld van hoe er vroeger geleefd werd in Falaise. Ook in de Tweede Wereldoorlog werd er in Falaise gevochten, dat kun je bekijken in het museum naast het kasteel. Een drankje op het plein de la Belle Croix maakt een bezoek aan Falaise compleet.

Roche d’Oetre

Een prachtig natuurgebied op een steenworp afstand van de Orangerie. Verbaas je over de diepte van de kliffen en maak een stevige wandeling naar de oever van de rivier.

We zullen samen naar de excursies reizen en rekenen er op dat het geen probleem zal zijn om te car-poolen.


Zin om mee te gaan?
Neem hier contact met ons op
Huisregels van de Orangerie

Alles kan en alles mag in de Orangerie, maar er zijn wel enkele regels. Door deel te nemen aan de taalcursus beloof je je aan deze regels te houden.


Inbegrepen

Bij deze cursus is het volgende inbegrepen:

 • De lessen zoals hierboven beschreven
 • 5 overnachtingen in de Orangerie
 • De maaltijden behalve de lunch in St. Pierre sur Dives en Bayeux
 • De entree van het kasteel van Falaise en het museum in Bayeux

Niet inbegrepen

Enkele zaken zijn niet inbegrepen:

 • De reis van en naar de Orangerie
 • De reis van en naar de excursies
 • Drankjes buiten de maaltijden
 • Andere uitgaven op eigen titel
ALGEMENE VOORWAARDEN

Voor de taalcursussen in juli 2024 gezamenlijk georganiseerd door l’Orangerie, Taalcentrum Praatje en Avec Céline.
Artikel 1: Definities
1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
A. Evenement: een cursus Frans dat wordt georganiseerd door de drie hierboven genoemde partijen, , hierna te noemen Organisator.
B. Deelnemer: de (natuurlijke) persoon, die zich op een door de Organisator toegelaten wijze heeft ingeschreven voor deelname aan een Evenement.
C. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de Deelnemer aan een evenement.
D. Organisator: L’Orangerie (Siret: 89297112800012), Taalpraatje, Frans met Céline
2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke Overeenkomst van elk evenement.
Artikel 2: Deelname
1. Deelname aan een Evenement is uitsluitend mogelijk voor een natuurlijke persoon
2. De Deelnemer mag aan een Evenement deelnemen indien hij het daartoe strekkende inschrijfformulier volledig, naar waarheid heeft ingevuld, indien het inschrijfgeld volledig is voldaan en indien de deelnemer akkoord is gegaan met deze algemene voorwaarden en huisregels van l’Orangerie . Door inschrijving verplicht de Deelnemer zich om de prijs van het Evenement tijdig te voldoen.
3. Het Evenement vermeldt wat is inbegrepen in de prijs van het Evenement. Het is mogelijk dat er een extra vergoeding van toepassing is voor specifieke diensten.
Artikel 3: In de plaats stelling
Het recht van deelname aan een Evenement is persoonlijk en niet overdraagbaar, tenzij de Organisator hiervoor per email toestemming aan de Deelnemer heeft gegeven. Aan deze toestemming kunnen voorwaarden worden verbonden, zoals het voldoen van administratie- of wijzigingskosten. Het is Deelnemer niet toegestaan om op internet een vervanger te zoeken of zijn deelname aan het Evenement te verkopen of op andere wijze op internet aan te bieden.
Artikel 4: Annuleren door de Organisator
1.In geval van annulering door de Organisator zal dit uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de Evenement worden gecommuniceerd per email aan de inschrijvers.

In geval van annulering door de Organisator zal het betaalde bedrag binnen drie dagen na de communicatie hiervan worden terugbetaald aan de inschrijvers.

2. Een besluit van de Organisator om het Evenement geen doorgang te laten vinden doet geen aansprakelijkheid ontstaan voor vergoeding van de door de Deelnemer gemaakte kosten, waaronder reis- en verblijfskosten.
Artikel 5: De annuleringskosten
Indien de Deelnemer annuleert dan zijn annuleringskosten van toepassing.
De annuleringskosten zijn forfaitair bepaald en afhankelijk van het tijdstip van annulering:
– Bij annulering tot 6 weken voor aanvang van het Evenement: 40% van de prijs van het Evenement (het aanbetalingsbedrag wordt niet geretourneerd);
– Bij annulering tot 14 dagen voor aanvang van het Evenement: 50% van de prijs van het Evenement;
– Bij annulering tot 8 dagen voor aanvang van het Evenement: 75% van de prijs van het Evenement;
– Bij annulering vanaf de 7de dag voor aanvang van het Evenement: 100% van de prijs van het Evenement;
– Bij annulering op de dag van aanvang van het Evenement of later: 100% van de prijs van het Evenement. Annulering dient altijd schriftelijk of per email te worden gemeld bij de Organisator. De dag dat deze schriftelijke of digitale annulering binnenkomt, geldt als de annuleringsdatum. Wanneer deze buiten kantooruren wordt gestuurd, geldt de eerstvolgende werkdag als annuleringsdatum. Mocht de Deelnemer een aanvullende reis- en of annuleringsverzekering willen boeken, dan kan de Deelnemer dit bij een verzekeraar naar keuze doen.
Artikel 6: Aansprakelijkheid
1. Deelname geschiedt voor eigen risico. De Organisator is niet aansprakelijk voor enige schade, hoe ook genaamd, die de Deelnemer mocht lijden als gevolg van de deelname, tenzij deze schade het directe gevolg is van aan de Organisator toe te rekenen opzet of grove schuld Deze uitsluiting van aansprakelijkheid geldt ook voor ernstige schadesoorten zoals alle mogelijke schadesoorten ten gevolge van (blijvend) letsel of overlijden.
2. Indien, ondanks het bepaalde in het eerste lid van dit artikel, aansprakelijkheid van de Organisator voor schade van de Deelnemer aangenomen moet worden, blijft de verplichting van de Organisator tot vergoeding van die schade beperkt tot ten hoogste het bedrag dat de verzekeraar van de Organisator ter zake van die schade uitkeert.
3. De Deelnemer dient afdoende verzekerd te zijn tegen het risico van schade die hij of een nabestaande mocht lijden ten gevolge van zijn overlijden, letsel of ziekte, veroorzaakt door zijn deelname aan het Evenement.
4. De Deelnemer vrijwaart de Organisator voor alle schade die derden mochten lijden als gevolg van een aan de Deelnemer toe te rekenen handelen of nalaten met betrekking tot de deelname aan een Evenement. De Deelnemer dient afdoende verzekerd te zijn tegen het risico van aansprakelijkheid voor bedoelde schade.
5. Betrokken derden of belanghebbenden van een Evenement zijn op dezelfde voet als de Organisator, uitgesloten van enige aansprakelijkheid.
6. Portretrecht
Deelnemer verleent bij voorbaat toestemming aan de Organisator voor openbaarmaking van tijdens of rond een Evenement gemaakte foto’s, video’s en ander beeldmateriaal in de ruimste van het woord, waarop de Deelnemer zichtbaar is. De Deelnemer kan per e-mail aangeven bezwaar te hebben tegen vermelde openbaarmaking. De Organisator houdt hiermee dan rekening.
7. Persoonsgegevens
De door de Deelnemer verstrekte persoonsgegevens worden door de Organisator opgenomen in een bestand. De Deelnemer verleent door het aangaan van de Overeenkomst toestemming aan de Organisator tot gebruik van de persoonsgegeven voor het verzenden van informatie aan de Deelnemer en voor het verstrekken van de persoonsgegevens aan derden ten behoeve van het verzenden van informatie omtrent haar evenementen aan de Deelnemer. Het is de Deelnemer te allen tijde toegestaan kosteloos schriftelijk of per e-mail aan te geven bezwaar te hebben tegen het verzenden van informatie door de Organisator of tegen het verstrekken van persoonsgegevens, waarna de Organisator dat verzenden respectievelijk dat verstrekken zal stop zetten.

to-topto-top