Deze week werden we wakker in een witte wereld! Het sneeuwt niet vaak in Normandië dus als het dan ‘ineens’ wit is als je het raam uitkijkt voelt dat toch altijd heel speciaal. En dan besef ik weer: wat zijn de seizoenen elk op hun beurt toch prachtig hier!

Ik neem je graag even mee in de betoverende wereld van de Orangerie, waar de seizoenen hun eigen verhaal vertellen en elke dag een nieuwe ontdekking belooft. Helemaal als de wereld ineens wit kleurt en er een kalme stilte over het dal neerdaalt.

 

Winters wakker worden

Terwijl ik deze woorden schrijf, kijk ik uit het raam naar de winterse pracht die de Orangerie heeft omhuld. Het zwart-grijs-wit palet van de winter doet niets af aan de schoonheid; het voegt juist een magische touch toe. Het is alsof de natuur hier altijd op haar best is, of het nu is wanneer de sneeuwvlokken dwarrelen of de eerste blaadjes weer aan de bomen verschijnen (heel eerlijk: ik kan haast niet wachten!) Oh, en de herfst – de heuvel aan de andere kant van de Orne die dan geel en rood kleurt, oef!

Focus op workshops

Nu ik hier ‘pour toujours’ woon, kom ik steeds meer tot de conclusie dat de  Orangerie echt een fijne plek is om te zijn, ongeacht het seizoen. Ik ga me nog meer richten op het organiseren van workshops, want daarvoor hoeft het echt geen zomer te zijn! Het was oorspronkelijk namelijk mijn droom dat de Orangerie als toevluchtsoord zou dienen voor mensen die in groepsverband ‘iets’ wilden ondernemen. En dat ‘iets’ kan van alles zijn – van diepgaande coachingssessies tot creatieve workshops. Mijn rol is om te zorgen voor alles wat daarvoor nodig is, van een gedekt bedje tot een gedekte tafel.

Zomer én winter

Want, of het nu winter, lente, zomer of herfst is, de Orangerie biedt het hele jaar door een prettige omgeving voor coaches en hun deelnemers. Of je nu een ervaren coach bent of een workshop organiseert voor de allereerste keer. Hier kun je je laten inspireren door de natuurlijke pracht, de historische charme en de speciale sfeer die deze locatie te bieden heeft. Zelfs in de winter. Maar ik geef geen sneeuwgarantie!